Vuolijoen metsästysseuran metsästysmaat ja ilmainen Oma riista palvelu

 

Vuolijoen metsästysseura siirtyy myös sähköisten kartta-aineistojen käyttöön, jotta voidaan tuottaa kaikille metsästysseuran jäsenille ajantasainen kartta-aineisto Vuolijoen metsästysseuran metsästysalueista. Myös riistahavointojen ja riistailmoitusten tekeminen tuottaa tietoa, jota voidaan analysoida ja se on myös seuran jäsenten käytettävissä. Jotta tietoa saadaan, on olennaista, että seuran jäsenet tekevät kirjauksia sovelluksen kautta. Käy rekisteröitymässä osoitteessa: https://oma.riista.fi/#/login tai klikkaa alla olevaa kuvaa. Ilmoita myös metsästäjänumero joko sihteerille sari.ahlstrom@gmail.com / 040 536 4209 tai seuran puhelimeen 044 2995 449

Palvelun haltuunotosta löytyy ohje: https://www.youtube.com/watch?v=5Jow7kOiXs8

Myös Oma riista-palvelun etusivulta löytyy ohjeet. Kirjautumisen jälkeen klikkaa valkoisista ”valitse tehtävä -laatikoista” oikeanpuoleinen ”jäsen + Vuolijoen metsästysseura”. Vasemman puoleinen laatikko ”yksityishenkilö” vie muihin Oma riistan toimintoihin. 

Karttoja palveluun ladataan seuraavasti:

  • hirvi2018;  jolla alueella hirvenmetsästys tapahtuu
  • P2018V;  alue jolla paikkakunnalla asuvat seuran jäsenet saavat metsästää pienriistaa/pienpetoja (sisältää valtion maat)
  • P2018;  alue jolla muualla asuvat seuran jäsenet voivat metsästää pienriistaa/pienpetoja (ei sisällä valtion maita)

Aluerajauksen voi siirtää Trackeriin; https://www.youtube.com/watch?v=i9ENNY9GKZg                                                                                                 

Järjestelmästä voit tulostaa itsellesi metsästysaluekartan tarvittaessa tarpeesi mukaan. 

 

Mobiili- ja verkkopalveluna toimiva Oma riista on asiakaslähtöisesti kehitetty, helppokäyttöinen palvelu, joka tuottaa riistatietoa ja näyttää käyttäjälle omia tietojaan. Verkkopalvelu toimii osoitteessa oma.riista.fi ja mobiiliversiot toimivat uudehkoissa Android, Windows Phone ja IOS älypuhelimissa. Palvelun käyttö on ilmaista.

Palveluun rekisteröitymiseksi tarvitset suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen ja matkapuhelinnumeron. Palvelua ei voi käyttää alle 15-vuotias henkilö, mutta alle 15-vuotiaan metsästäjän saalistiedot voidaan kirjata talteen hänen metsästäjänumerollaan.

Oma riista palvelussa on sähköinen metsästyskortti, joka on yhtä pätevä kuin paperinen. Verkkopalvelusta voi tarkistaa metsästyskortin voimassaolon ja tulostaa paperisen metsästyskortin eli tositteen riistanhoitomaksun suorittamisesta. Samalle dokumentille tulostuvat myös henkilön tehtävät riistanhoitoyhdistyksessä. Mikäli henkilö on ladannut älypuhelimeen Oma riista -mobiilisovelluksen, sähköinen metsästyskortti löytyy myös sieltä.

Käyttäjä voi pitää Oma riista -palvelussa omaa riistalokiaan eli kirjata talteen havainto- ja saalistapahtumia. Älypuhelimella tiedot saadaan talteen helposti maastosta, myös matkapuhelinverkon ulkopuolelta. Puhelin tallentaa automaattisesti ajan ja paikan. Kirjaukset voi tehdä myös tietokoneella ja tiedot synkronoituvat puhelimen ja verkkopalvelun välillä automaattisesti.

Riistahallinnolle tehtäviä lakisääteisiä saalisilmoituksia voi palauttaa verkkopalvelun avulla. Järjestelmästä voi myös seurata, milloin saalisilmoitus on hyväksytty.

Lataa ilmainen sovellus puhelimeesi